tisdag 11 januari 2011

goa Goa

Juldagsmorgon gick vi upp okristligt tidigt och det var inte på grund av någon julotta. Nä, det var vår resa till Goa som drog upp oss i ottan. Resan ner var ok trots två och en halv timmes försening. Första dagarna tog vi det lugnt. Badade i havet på förmiddagarna och i poolen på eftermiddagen. Strosade i stan på kvällarna och åt den fantastiskt goda maten efter det. I alla fall två av oss.

D levde på pommes, glass och fishfingers. Jag säger bara chicken tikka masala, lite ris och naanbröd. Åhhhh, jag åt det nästan varje dag och jag bara älskar det. D var otroligt populär och finns nog med i väldigt många indiers fotoalbum. Stefan och jag var i Goa för fyra år sedan och var då på ganska många utflykter så denna gång tänkte vi bara åka på några som lille D skulle uppskatta.
Så första veckan åkte vi på en elefantutflykt. För att uttrycka det milt så var det med skräckblandad förtjusning lille D red på elefanten. Trots gallskrik och gråt var han mycket nöjd efteråt. 

På nyårsafton bjöd hotellet på stor middagsbuffé och vi såg för första gången på många, många år faktiskt raketer. I och för sig från balkongen men ändå. Det finns hopp för oss om att hålla igång till efter tolvslaget framöver. Nyårsdag började med prickar på lille D, ganska många framför allt på halsen och i ansiktet och japp, det var vattkoppor. Roligt? Nä, inte precis men vad ska man göra, det är bara att gilla läget. Vi höll honom inne på rummet i två dagar och sedan försökte vi undvika folk i några dagar till. Inte så lätt i Indien.... Han hade fått några indiska kompisar på hotellet. Han ropade till dom från balkongen -Hej mina vänner! Jag är lite sjuk bara, jag kommer ner till er när prickarna är borta. Så det blev inga fler utflykter för oss.

Vi tog oss till havet de sista dagarna och lät sol och saltvatten hjälpa kopporna att torka in. Trots allt var det en härlig resa, jag gillar verkligen Goa och vi åker säkert snart tillbaka.
Jag hade hoppats på att få med mig en rejäl magsjuka hem eftersom mamma, Annika och jag börjar vår viktutmaning idag men det fick jag så klart inte. Nääää då, bara en förkylning med en riktigt rälig hosta.

2 kommentarer:

  1. Oj, vilken go resa ni haft (trots prickarna).
    Camilla M

    SvaraRadera
  2. Jättefint resereportage!! Alltid lika roligt att läsa din blogg. Kram mamma

    SvaraRadera

Bloggintresserade