fredag 2 juli 2010

Barcelona dag 1-5

Dag 1:
Resdag och väckarklockan ringer 03.45, efter två koppar kaffe och lite sista minuten packning kommer vår fantastiska resechaufför, pappa, och kör oss till Svågetorp. Förstår inte hur det kommer sig att vi bara bokar flyg som går okristligt tidigt...Tåget är så klart försenat och när det väl kommer är det redan överfullt. Tågpersonalen försöker övertala oss att vänta in nästa tåg men som den trogna pendlare jag är, vis av x antal förseningar som leder till ytterligare förseningar, vägrar jag och vi pressar oss på tåget. Sedan löper allt smidigt. Flygresan tog 2h och 45 min, ganska lagom.

Lyxigare än lyxigt med ett eget säte till lille D.
Framme i Barcelona redan vid tio och efter en tågresa och en tunnebanetur går vi de sista hundra metrarna till vårt hotell. Hotell Balmes. Flott värre. De frågar om vi vill ha frukost och det vill vi så klart men inte för 14 euro per person och dag. No, gracias.
Efter att ha lämnat väskorna tar vi oss till första bästa McDonalds och äter en kombinerad frukost/lunch, så kallad frunch. Vidare ner längs La Rambla och så strosade vi en stund i hamnen.

Hemma på hotellet igen och efter en välbehövd siesta blev det ett dopp i poolen.

Kvällen avslutades på Cafe & te, ett ställe som vi hängde på allt som oftast.


Dag 2:

Dagen började med en god frukost ca 21 euro billigare än hotellets. Sedan gick vi ner till stranden.

Den lilla promenaden tog ca en timme så efter en timme på stranden gick vi hemåt. Promenaden hem tog lite mer än en timme i svagt motlut. Efter en lunch bestående av baguette och färdigskivad ost gick vi på siesta.
Vaknade utvilade och gick vi mot Sagrada Familla, en måste se sak i B-lona. Blev mäkta imponerade av mästerverket.

Vi skulle gärna gått in och tittat men vår lille bambino var inte riktigt på humör. Alltså avslutades dagen istället på en lekplats vi sett på vägen till kyrkan.


Dag 3
En lugn dag med strandhäng, siesta, poolbad. På kvällen strosade vi runt i gamla stan och självklart stannade vi till på en lekplats.



Brandchefen David på lekplatsen. Har ingen aning om varför han skriker som en tok!!

Dag 4

Dag fyra började med ett nytt frukostställe. Det bjöd på en god kopp café con leche och en varm baguette med ost och bacon. Åhhh, den gjorde inte ont och kostade bara 29 kronor. Efter denna smarriga frullo gick vi vidare ner mot hamnen och åkte på en 2 timmar lång båttur.

Dagen avslutades som många andra, i sängen tittandes på fotboll. Vi var oftast hemma till andra halvleken.


Dag 5

Stranden på förmiddagen och poolen på eftermiddagen. När eftermiddagen börjat kvällna åkte vi till Parc Güell. Otroligt vacker park. Försökte ta en fin bänkbild på lille D och mig...

Men det ville inte han.

Efter parken ännu en lekplats med nya kompisar...

innan middagen på Café & te

Ovanlig bild, bara Stefan och jag.

4 kommentarer:

  1. Otroligt fint resereportage!!!
    Gillade mest filmen med brandchefen. KRAM Mamma

    SvaraRadera
  2. När jag var i Barcelona kostade inträdet 6 euro/person! För en kyrka som inte ens var klar!!!! Jättefint resereportage! Det kommer väl mer?? Kram

    SvaraRadera
  3. Inträde till La Segrada Familia alltså......

    SvaraRadera
  4. Ja, ja , då kan man ju se det som att vi sparade 12 euro också...

    SvaraRadera

Bloggintresserade