lördag 30 januari 2010

Gratis gympa

Idag har vi provat på Lugis gratisgympa för småttingar. Varje lördag mellan 10-11 i Kattes gympasal. Perfekt! D tyckte det var toppen, S och jag småtränade lite också. Vi kommer garanterat bli stammisar.


Uppvärmning! --------------------------------------Lite ringhäng


Får man göra knutar på repen? ------------------En liten D balanserade....


Se upp i backen.... ------------------------------Lugis framtida målvakt?

torsdag 28 januari 2010

åhhh och buuuu

Min lille skrutt säger inte längre -Hej dooo, ses sen! när han lämnas på dagis. När Stefan lämnar honom på morgonen låter det -Neeeeeeej, och underläppsdarr och slutligen gråt. Åhhhh, vad det gör ont i hjärtat. Åhhh, vad jag är glad att det inte är jag som lämnar. Buuuuuu, idag hade han varit ledsen flera gånger. Ska det vara så här? Hur länge? Skönt att det är fredag imorgon.

tisdag 26 januari 2010

Är det bara vi?

Min kollega är sjuk, riktigt rejält förkyld. Borde inte komma till jobbet men gör det ändå. Idag när jag kom till skolan såg jag inte hennes "lilla" bil på parkeringen men jag såg en vikarie komma gående. Jag blev såååå glad när kollegan satt i personalrummet när jag kom in. Kollegan var fortfarande förkyld... men där!
Blir lite nyfiken ibland hur det är för andra yrkesgrupper... I stort sätt alla lärare jag känner jobbar sjuka. Det ska till en magsjuka eller ordentlig feberfrossa för att man ska vara hemma. Om/när man är ordentligt sjuk och stannar hemma så planerar vi upp dagen nästan i detalj, mailar det till skolan och säger att det är ok att ringa om det är något. Är det bara vi?
Min kollega på en afterwork i augusti!

min lille Bambi

Min lille Bambi har fått stå på isen för första gången idag. Eller stå och stå, han låg nog faktiskt mest.
Det är ju tisdag idag och när jag skulle gå till jobbet visade termometern på -15 grader. Det kan inte vara bra med sådan kyla, inte för oss skåningar. Huu, vad kallt. Jag slutar som vanligt tidigt på tisdagar och är hemma i Lund redan 13.50. S som bara jobbar 75% är ledig på tisdagar, vilket betyder att lille D också är ledig. Vi möttes i stadsparken. Underbart väder. Kallt men med en härlig och något värmande vintersol. Vet ju vad som väntar imorgon. Jag tycker alltid det låter så spännande när media varnar för snökaos. Nu blir det sällan så illa som de varnat för men man vet aldrig...
Just det , Bambi och isen, D tyckte det var lattjo lajban.

26 januari


Har tänkt många år att jag ska ta ett foto på samma plats samma datum varje månad under 1 år. Vi får väl se hur det går. Jag valde mitt favoritträd i stadsparken.

söndag 24 januari 2010

Nova


Dagens leksaksshopping

Idag var det snorkallt ute, -6, så vi bestämde att dagens utflykt fick bli ett besök på Nova. Jag ville kika in på Polarns rea och så letar jag efter ett par byxor på Lindex. Hittade en gul WS på Pop som jag var tvungen att handla men byxorna fanns inte. Det börjar bli roligt att gå med D i leksaksaffären. Han är helt överlycklig och ska titta och prova på allt. Ville ta med sig allt möjligt därifrån, det slutade med några tårar och en styck helikopter.

Sofia här kan du fixa en signatur. Det var en tag sedan jag gjorde det men jag har för mig att det var enkelt.
Mamma vill du se på ditt Lindex om du ser dessa byxor i stl 98!?
Gissar att ni märker av att bloggen blivit svart...? Bättre eller sämre?

lördag 23 januari 2010

musiker

Skrev ju att det kostat mycket att gå hemma under Davids inskolning. Kanske kan vi utnyttja honom som gatumusiker i sommar.!?

fredag 22 januari 2010

dyrt


Det kostar att gå hemma och skola in lille D. Då menar jag inte bara att jag har tagit ledigt från jobbet och lever på föräldrardagar. Näää, när jag har lämnat D på dagis vilket går jätte bra, han säger bara -Hej dooo, ses seen, ja då brukar det bli så att jag går en sväng på stan. I och för sig så är det rea och storlek 98 närmar sig men det är nog tur att jag ska börja jobba på måndag...

måndag 18 januari 2010

snö

Lille D gillar snön. Smakar nästan som glass.

-Det regnar snö.... sa han idag.

söndag 17 januari 2010

Helgen som gått...


Denna helg tror jag har varit århundradets slöaste. Vi har bara softat och vilat. Skyller delvis på vädret. Igår kväll åt vi riktigt god mat. Annika tipsade om att jag skulle lägga bacon och fetaost i mina kycklingfilér, det blev gudomligt gott och till det klyftpotatis, sallad och tzatziki. S har de senaste kvällarna lagt D redan halv åtta. Åtta har D sovit sött och vi har tittat på tv. I fredags blev det Let's dance och igår Stjärnorna på slottet. Stjärnorna på slottet är väldigt bra i år tycker jag.
Idag hade vi bestämt att vi skulle ta oss till Skattkammarön och sagt och gjort, efter en lång påpälsning cyklade vi i kall motvind till leklandet. Det var inte bara vi som tyckte att det var en bra idé idag. Efter en halvtimme kom det barn, barn och ännu flera barn. Stefan, Petra och Ella var också där. Ella har blivit stor och pratar hela tiden. Vi cyklade hem i medvind.

Nu är det först tvättdags, sen korvstroganoffmiddag och I en annan del av Köping. Imorgon fortsätter vi inskolningen.

torsdag 14 januari 2010

Dagis eller förskola...


Så var det dags för en ny fas i familjen Grundström/GrundströmPersson. Lille D börjar på dagis. Det är ett så fint och mysigt ord, dagis. Jag vet att det heter förskola men jag tycker bättre om dagis. Vi har varit på inskolning en timme idag. En gullig fröken som heter Anna och D ville inte gå hem. Måste väl tyda på en lätt inskolning...?

Gambia del 3


Lille D, store S och jag älskade våra eftermiddagar i poolen. Tills lille D fick en blåsa under armen som sedan blev en sårig historia som varade och spred sig. Fick bli en resa till farbror doktorn. Doktorn trodde att poolen var smittkällan och ordinerade en penicillinkur, en salva och inget poolbad. Penicillet smakade och luktade muggebigge...urrrk. Sen visade sig att det inte var en bra variant och salvan var allergen. Fick bli två läkarbesök när vi kom hem och en ny kur, som smakar körsbär.
I stort sett ingen shopping men självklart skulle lille D ha en egen trumma. Nu kanske store S får ha sin gamla i fred. Ser fram emot afrikanska trumkonserter under våren.


söndag 10 januari 2010

Gambia del 2




Nyårsafton ville vi hitta på något roligt. Vi åkte till en fin park i Senegambia där det fanns massor av apor. Aporna var vana vid människor och kom fram för att tigga till sig lite nötter. På seneftermiddagen gick vi ner till stranden. Fantastisk strand och väldigt lite folk.
På kvällen bjöds det på nyårsbuffe och afrikansk underhållning.
Innan klockan var tolv låg vi till sängs, som vanligt...

lördag 9 januari 2010

Gambia del 1

Två veckor i Gambia och vi har haft det underbart bra. Det bästa har varit vädret, strax över eller precis under 30 grader. Många sköna bad i havet och poolen. Har tagit massor av bilder men mest med den lilla kameran. Ibland känns det inte rätt att springa omkring med den stora kameran.

Mina fina strandkillar.

D blev snabbt hela hotellets favorit, han bjöds på klubbor och glass varenda dag. Den lilla svarta DVDn är årets bästa köp.


Utflykt till krokodilparken i Bakau. 90 otäckingar och så vi.

Bloggintresserade